Τις δυνατότητες συνεργιών τους για μελλοντικές συνεργασίες, στον τουρισμό, στην ψηφιακή οικονομία, την ενέργεια, τις υποδομές, και στον αμυντικό κλάδο ανέδειξαν τα βαλτικά και ελληνικά “success stories”, στο συνέδριο “Discover the Baltics”, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στόχος του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, ήταν να παρέχει μία πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων στην κατεύθυνση ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Βαλτικής στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης , ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Στεργιούλης και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος. Οι Πρέσβεις της Λιθουανίας, Α.Ε Rolandas Kacinskas, της Λετονίας, Α.Ε. Maris Klišan και της Εσθονίας, Α.Ε. Priit Pallum συζήτησαν σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον, το διμερές εμπόριο, καθώς και τις δυνατότητες συνεργασίας.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα στη Βαλτική περιοχή, σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, και οι υποδομές από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας της Λιθουανίας, Α.Ε. Marius Skuodis, η ψηφιακή οικονομία και το ηλεκτρονικό εμπόριο από τον Πρέσβη Tõnis Nirk που εκπροσώπησε την Εσθονία, καθώς και οι κατασκευές και τα δομικά υλικά από τον Kaspars Abiks που εκπροσώπησε την Λετονία.

Παράλληλα προβλήθηκαν δύο “success stories” ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιήθηκαν επιχειρηματικά στις χώρες της Βαλτικής (Intracom Defence Electronics και Corinth Pipeworks).

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece και τον ΣΕΒ, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας στην Ελλάδα, με αφορμή και την 100η επέτειο ίδρυσης των Δημοκρατιών των τριών χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία).