siteia2wtmΗ Ένωση ξενοδοχείων Σητείας, στο πλαίσιο της προβολής της προώθησης και της ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης της Σητείας, παρευρέθη στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου. Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ένωσης Γιάννη Κακουράκη, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Αικατερινίδη και την ξενοδόχο Άννα Ρελάκη προχώρησε σε σημαντικές επαφές οι οποίες απέφεραν θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στην πόλη μας το 2013. Στην έκθεση του Λονδίνου συμμετέχουν επαγγελματίες του τουρισμού, tour operators, δημοσιογράφοι και εξειδικευμένοι φορείς του τουρισμού και δίνεται η ευκαιρία για σημαντικές επαφές καθώς δεν απευθύνεται πρωτίστως στο κοινό.

Η αποστολή της Σητείας κατάφερε να ανοίξει δίοδο από την σκανδιναβική αγορά, καθώς στην επαφή με μεγάλο τουριστικό πρακτορείο της Σουηδίας, εκφράστηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για συνεργασία. Εκπρόσωπος του πρακτορείου αναμένεται να επισκεφθεί την Σητεία με σκοπό το κλείσιμο συμβολαίων για το 2014 και την έναρξη πτήσεων ενός τσάρτερ στο αεροδρόμιο Σητείας. Το άνοιγμα της Σουηδικής αγοράς, μιας Ευρωπαϊκής χώρας που δεν έχει πληγεί από την κρίση και είναι στην Ευρωζώνη, θα δώσει νέες προοπτικές στη Σητεία και γενικότερα στο νομό Λασιθίου. Ακόμη, η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επαφές με τουριστικό πρακτορείο της Τουρκίας για συνεργασία, καθώς και μικρότερα γραφεία ένα από την Αγγλία και ένα από την Ουγγαρία. Το 2013 αναμένεται να είναι μια καλή τουριστική χρονιά εφόσον υπάρχει σταθερότητα στην Ελλάδα και δεν παρουσιάζονται εικόνες στα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα επεισοδιακών διαδηλώσεων και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας.siteiawtm3

Η Ένωση Ξενοδόχείων Σητείας θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Minoan Group για την καθολική συμμετοχή της στα έξοδα της αποστολή της Ένωσης στο Λονδίνο, την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο του περιπτέρου Χρήστο Μανουσάκη για την φιλοξενία, το Δήμο Σητείας και τον Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας για τα φυλλάδια και τους παραγωγούς του τόπου μας για τα ποιοτικά προϊόντα που μας διέθεσαν.