Βήμα προβολής και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί η 10η επετειακή Γενική Εμπορική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, “EgnatiaExpo”, που εγκαινιάστηκε με λαμπρότητα και τους καλύτερους οιωνούς το απόγευμα της Πέμπτης στην Πτολεμαΐδα. Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Παντελίδης και θα διαρκέσει έως και σήμερα Δευτέρα 18 Ιουνίου.

Στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης οι διοργανωτές τίμησαν για τη διαρκή στήριξή τους τον μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, τον Δήμαρχο Εορδαίας Σ.Ζαμανίδη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ.Καρυπίδη, τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης Ν. Σαρρή, τη ΔΕΗ ΑΕ, την ΕΡΤ 3 και την ΕΡΑ Κοζάνης, καθώς και δύο ντόπιους επιχειρηματίες που είναι στυλοβάτες της έκθεσης, τους κ.κ. Ιωάννη Καραμανλή και Στέλιο Βίττη.

Το ίδιο βράδυ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τεχνικό σεμινάριο μαγειρικής, όπου κορυφαίοι σεφ της περιοχής, μαγείρεψαν για το κοινό σε πραγματικό χρόνο και σε «ανοικτή κουζίνα». Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν:

Μανιτάρι πόρτο μπέλο γεμιστό με μπεσαμέλ τυριών, πιπεριά φλωρίνης, και ταρταρ φρέσκιας ντομάτας (ορεκτικό), Ανάμεικτη σαλάτα με ντρέσινγκ σύκο, πιπεριά Φλωρίνης, καπνιστή μπριζόλα και μανούρι Βλάστης (Σαλάτα), Μαριναρισμένη πανσέτα, σιγομαγειρεμένη στο φούρνο με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης (Κυρίως πιάτο), Προφιτερόλ ριζόγαλο με παστέλι φιστίκι (Γλυκό).

Την Έκθεση διοργανώνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το ΕΒΕ Ν. Κοζάνης, υπό την αιγίδα της ΕΣΕΕ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Εορδαίας και της ΔΕΗ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.