Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιού και Τουρισμού (WTTC) κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καταργήσει το «ευρέως δυσφημισμένο» σύστημα φωτεινού σηματοδότη.

Η έκκληση έρχεται μετά τη χθεσινοβραδινή προσθήκη επτά χωρών στην πράσινη λίστα, ενώ η Ταϊλάνδη και το Μαυροβούνιο προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα.

Η Τουρκία, η οποία είχε την πεποίθηση ότι θα κινηθεί προς το πορτοκαλί, παρέμεινε στο κόκκινο κατάλογο.

Το WTTC, πιστεύει ότι τόσο οι ταξιδιώτες όσο και η βιομηχανία έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο σύστημα. Ζητά να επιτρέπεται στους πλήρως εμβολιασμένους να ταξιδεύουν ελεύθερα, εκτός από τις χώρες της κόκκινης λίστας.

Οι υπεύθυνοι των αεροπορικών εταιρειών έκαναν παρόμοιες εκκλήσεις στην κυβέρνηση μετά τη χθεσινή ενημέρωση της ταξιδιωτικής λίστας.

Το WTTC πιστεύει ότι τα ταξίδια πρέπει επίσης να επιτρέπονται με δοκιμές, για τους μη εμβολιασμένους. Κι αυτό «για να διασφαλιστεί ότι δεν γίνονται διακρίσεις σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν». Και απαιτεί να αντικατασταθούν οι δοκιμές PCR με τυπικά λιγότερο ακριβές δοκιμές αντιγόνου ή να καλύψει η κυβέρνηση το κόστος των τεστ PCR. Ένα κόστος που όπως επισημαίνει το Συμβούλιο «θέτει τα ταξίδια μακριά από τις εργατικές οικογένειες».

«Το σύστημα φωτεινού σηματοδότη, είναι δυσφημισμένο ευρέως. Θέτει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μειονεκτική θέση, επισημαίνει η Τζούλια Σίμπσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του WTTC

Αυτή είναι η 51η αλλαγή σε μια μπερδεμένη σειρά απαγορεύσεων ταξιδιού. Οι παραθεριστές είναι μπερδεμένοι και απογοητευμένοι.

Η βρετανική κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, ο οποίος με τη σειρά του υποστηρίζει χιλιάδες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει σχέδιο εξόδου.

Η Παγκόσμια Ομάδα Εργασίας για Ταξίδια, που δημιουργήθηκε για να επιβλέπει αυτούς τους τυχαίους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, πρέπει να καθορίσει μια σαφή στρατηγική για την ανάκτηση των κανονικών ταξιδιών.

Δεν πρέπει να απαγορεύονται σε κανέναν τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις».