Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στο στόχαστρο των αρχών στις ΗΠΑ μπαίνει ο ανταγωνισμός των αεροπορικών εταιρειών. Το υπουργείο Μεταφορών συνεργάζεται με το Αντιμονοπωλιακό Τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης ξεκινώντας έρευνα, με αίτημα πληροφορίες, σχετικά με την κατάσταση ανταγωνισμού σε αεροπορικά ταξίδια, την οικονομική προσιτότητα, το παρεχόμενο προϊόν και άλλα.

Οι δύο κυβερνητικές υπηρεσίες θα διερευνήσουν προηγούμενες συγχωνεύσεις αεροπορικών εταιρειών, πρόσβαση στο αεροδρόμιο, κατασκευή αεροσκαφών, πωλήσεις εισιτηρίων και τιμολόγηση, ακόμη και προγράμματα επιβράβευσης.

«Οι Αμερικανοί βασίζονται στα αεροπορικά ταξίδια για να επισκεφθούν τους αγαπημένους τους, να εξερευνήσουν τη χώρα τους και να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Pete Buttigieg.

Η καλή εξυπηρέτηση και οι δίκαιες τιμές εξαρτώνται από τη διασφάλιση ότι υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις πολλές αμερικανικές κοινότητες που έχουν χάσει τις υπηρεσίες τους εν μέσω της ενοποίησης των αεροπορικών εταιρειών.

Ο στόχος μας με αυτήν την έρευνα είναι να εντοπίσουμε και να άρουμε τα εμπόδια στον αθέμιτο ανταγωνισμό, ώστε περισσότεροι Αμερικανοί να έχουν πρόσβαση στις ευκαιρίες που παρέχονται με καλές, προσιτές αεροπορικές υπηρεσίες».

Ωστόσο, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με τη νέα έρευνα. Η Ταξιδιωτική Ένωση ΗΠΑ (U.S. Travel Association) την χαρακτήρισε άλλο ένα «απογοητευτικό πολιτικό κόλπο».

Οπως υπογραμμίζει «τα αεροπορικά εισιτήρια βρίσκονται σε νέα χαμηλά και η ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών σε ιστορικά υψηλά.

Θα μπορούσαν να βελτιωθούν, επενδύοντας στην τεχνολογία, χρηματοδοτώντας βελτιώσεις στα αεροδρόμια και αντιμετωπίζοντας την έλλειψη 3.000 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Αντί να λύσει αυτά τα σοβαρά, περίπλοκα και μακροχρόνια προβλήματα, η κυβέρνηση Μπάιντεν επιλέγει να πολιτικοποιήσει τη διαδικασία αεροπορικών ταξιδιών και, επιλέγοντας έτσι, να αποτύχει τον Αμερικανό ταξιδιώτη».