espa0204Από τον Οκτώβριο μέχρι και τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να δοθούν τα πρώτα δάνεια από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο σε πειραματικό στάδιο και από την αρχή του επόμενου χρόνου εκτιμάται ότι θα δανειοδοτούνται ευκολότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Νίκος Δένδιας με αντιπροσωπεία Βουλευτών του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, μέλη της υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής.

Στη συνάντηση ο υπουργός ενημέρωσε για την από κοινού προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης με την γερμανική πλευρά σχετικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης και των υποταμείων του “για να μεταφερθεί σύντομα ρευστότητα στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, ώστε να καταπολεμήσουμε τον κίνδυνο που μας απειλεί και είναι η ανεργία των νέων ανθρώπων” όπως σχολίασε ο υπουργός μετά τη συνάντηση.

Επίσης ο κ. Δένδιας ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών για να αλλάξει ο κανονισμός προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τα διαρθρωτικά ταμεία για την επιδότηση των επιτοκίων δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.