Η easyJet παρέτεινε την αναστολή των πτήσεων προς το Τελ Αβίβ μέχρι την Παρασκευή, ενώ συνέστησε στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στο Τελ Αβίβ έως τις 21 Οκτωβρίου να συνεχίσουν να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεων πριν αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο.

Η easyJet ανακοίνωσε: «Λόγω της εξελισσόμενης κατάστασης στο Ισραήλ, έχουμε σταματήσει τις πτήσεις μας από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

“Θα επικοινωνήσουμε με τους πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από και προς το Τελ Αβίβ αυτές τις ημερομηνίες, μέσω email και SMS με τα στοιχεία που παρέχονται κατά την κράτηση και το check in”.

Μόνο για πτήσεις της easyJet που έχουν ακυρωθεί, οι επιβάτες θα μπορούν να ζητήσουν κουπόνι για την πλήρη αξία της πτήσης τους, επιστροφή χρημάτων ή να μεταφέρουν τις πτήσεις τους δωρεάν για μελλοντικά ταξίδια.

«Εάν είστε πελάτης της easyJet holidays και πρόκειται να ταξιδέψετε μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να αλλάξετε τον προορισμό σας χωρίς χρέωση αλλαγής ή να ακυρώσετε τις διακοπές σας και να λάβετε πίσω ολόκληρο το κόστος των διακοπών σας ως πίστωση στην easyJet holidays, προκειμένου να κάνετε κράτηση για εναλλακτικές διακοπές σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Εάν κάνατε την κράτησή σας μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με αυτόν για βοήθεια σχετικά με τα πλήρη ταξιδιωτικά σας σχέδια”

Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ισραήλ και στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας, συμβουλεύονται να δηλώσουν την παρουσία τους στο Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO).

Η FCDO συνεχίζει να συστήνει στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Ισραήλ και στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια σε όλα τα άλλα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης της Ράφα στην Αίγυπτο.

Το υπουργείο εξωτερικών συνεχίζει επίσης να συμβουλεύει ενάντια σε όλα τα ταξίδια σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών νότια του ποταμού Λιτάνι, και συμβουλεύει ενάντια σε όλα εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια στην υπόλοιπη χώρα.