marathwnios13-kenyatesΑθλητές από όλο τον κόσμο, ερασιτέχνες δρομείς, αλλά και πολίτες όλων των ηλικιών, μετείχαν μαζικά στα αγωνίσματα του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε αριθμό συμμετεχόντων.

Οι κενυάτες Χίλαρι Γέγκο, με χρόνο 2 ώρες και 13 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, Κιμέλι Νίξον και Ντέιβιντ Ρούτοχ, ήταν οι τρεις πρώτοι κατά σειρά αθλητές που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Από τους Έλληνες άνδρες αθλητές πρώτος τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης, με χρόνο 2:23:59 και στις γυναίκες η Μάγδα Γαζέα, με χρόνο 2:46:03.

«Με πολύ μεγάλη χαρά και μεγάλη περηφάνια διαπιστώνουμε ότι οι συμμετοχές, ελληνικές και διεθνείς, ξεπέρασαν φέτος κάθε προηγούμενο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ο οποίος εξήρε την ομαδική συμμετοχή σχολείων με τις σημαίες τους.

«Έχει εμπεδωθεί γερά στη συνείδηση των Αθηναίων , αλλά και όλων των Ελλήνων, η αξία αυτού του Μαραθωνίου»., τόνισε ο κ.Καμίνης και δεσμεύτηκε κάθε χρόνο η διοργάνωση να είναι όλο και καλύτερη.