afikseis2405Αισιοδοξία επικρατεί στον τουριστικό κόσμο της χώρας για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης του 2013 καθώς ήδη τα μηνύματα των κρατήσεων είναι πολύ θετικά από τις διεθνείς αγορές (βλέπε Αγγλία άνοδο 17% σε σχέση με πέρυσι). Την ίδια στιγμή ωστόσο ο πρόεδρος της ενωσης ξενοδόχων Κεφαλονιάς και μέλος του ΞΕΕ Σπύρος Γαλιατσάτος σημειώνει στο tourismtoday.gr ότι μπορεί να επιτευχθεί αύξηση των αφίξεων σε σχέση με το 2012 αλλά σε τι τιμές υπογράφονται τα συμβόλαια με τους Tour Operators.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι εφέτος το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι φθηνότερο και από την Τουρκία αλλά και από την Αίγυπτο. Και αυτός είναι ο λόγος που οι κρατήσεις εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με το 2012. Μάλιστα ο κ. Γαλιατσάτος τονίζει ότι παρά τη διαφαινόμενη άνοδο των αφίξεων, το μεγάλο στοίχημα είναι η βιοσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση ευχή των φορέων του κλάδου είναι να υπάρξει σταθερότητα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, εργασιακή ειρήνη κλπ προκειμένου να γίνουν πράξη οι εκτιμήσεις περι 17 εκατομμυρίων αφίξεων για το 2013.

XAK