Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία του Αμπού Ντάμπι τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις περιοχές του εμιράτου, Αλ Αΐν και Αλ Ντάφρα αυξήθηκε 7,4% τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Συνολικά 437.228 ταξιδιώτες έμειναν στα 162 ξενοδοχεία της περιοχής τον Ιανουάριο, πάνω από 30.000 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού Αμπού Ντάμπι (DCT Abu Dhabi).

Αναλυτικά το Αμπού Ντάμπι σημείωσε άνοδο 6,3% σε διανυκτερεύσεις, το Αλ Αΐν 7% και η περιφέρεια Αλ Ντάφρα 17,3%.

“Βασιζόμαστε στην περυσινή επιτυχία και έχουμε δει μια εντυπωσιακή αρχή φέτος, η οποία καταγράφει αύξηση άνω του 7% σε ετήσια βάση, δηλώνει ο Saif Saeed Ghobash, γενικός διευθυντής της DCT Abu Dhabi.

Η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Σαουδική Αραβία και οι Η.Π.Α. αποδίδουν ιδιαίτερα καλά, με τις περισσότερες να σημειώνουν αύξηση άνω του 10% τον Ιανουάριο.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση του εμιράτου στο εξωτερικό στις αγορές πηγών μας.

Στοχεύουμε περισσότερους επισκέπτες μέχρι το τέλος του έτους και με το διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιό μας όπως το Λούβρο του Αμπού Ντάμπι και το θεματικό πάρκο Warner Bros World Abu Dhabi που θα ανοίξει σύντομα.

Είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε σε αυτόν τον αριθμό και θα συνεχίσουμε προς το στόχο των 8,5 εκατομμυρίων επισκεπτών μέχρι το 2021”

Διψήφια άνοδο σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο σημείωσαν οι αγορές από ΗΠΑ 36,1%, Ινδία 31,5%, Ηνωμένο Βασίλειο 19,1%, Σαουδική Αραβία 15,4%, Κίνα 10,7%