Πάνω από 820.000 μονάδες επιπλωμένων διαμερισμάτων υπάρχουν σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 9000 τοποθεσίες, σύμφωνα με έκθεση του 2016 για την παγκόσμια βιομηχανία επιπλωμένων διαμερισμάτων( Global Serviced Apartments Industry).

Αυτά τα διαμερίσματα προσφέρουν μια πολύ διαφορετική πρόταση σε σύγκριση με τα δωμάτια του ξενοδοχείου, καθώς παρέχουν μεγαλύτερες ανέσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βραχυπρόθεσμες ή μακροχρόνιες διαμονές. Τα επιπλωμένα διαμερίσματα προσφέρουν συνήθως μια πιο οικεία εμπειρία στον επισκέπτη με αίσθηση διαμονής «σπιτιού» σε σύγκριση με ένα ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με έκθεση της The Apartment Service, τα επιπλωμένα διαμερίσματα είναι 15-30% φθηνότερα από τα δωμάτια ξενοδοχείων.

Όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ο αριθμός των αφίξεων διεθνών τουριστών αυξήθηκε κατά 7%, φτάνοντας τα 1,3 δισεκατομμύρια, επομένως, ο τουριστικός κλάδος έχει καταλήξει σε επιπλωμένα διαμερίσματα κυρίως σε πόλεις που ικανοποιούν τις ανάγκες ενός σύγχρονου ταξιδιώτη

Επιπλωμένα Διαμερίσματα Ξενοδοχείων

Οι έμπειροι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να επιλέξουν επιπλωμένα διαμερίσματα ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, τα οποία αποτελούν ένα άνετο ευχάριστο μέσο διαμονής μεταξύ ενός ξενοδοχείου και ενός πλήρως επιπλωμένου διαμερίσματος.

Η διάρκεια διαμονής κυμαίνεται από μία νύχτα έως ένα μήνα ή περισσότερο. Ένα ξενοδοχείο διαμερισμάτων περιλαμβάνει μια μικρή κουζίνα, ένα ή περισσότερα υπνοδωμάτια που παρέχει παρόμοιες υπηρεσίες ακριβώς όπως ένα ποιοτικό ξενοδοχείο. Είναι πολύ ευρύχωρα και παρέχουν ένα σπίτι μακριά από το σπίτι.

Δεδομένου φυσικά ότι η εύρεση ενός σωστού με όλες τις προδιαγραφές επιπλωμένου διαμερίσματος είναι αρκετά δύσκολη, η εταιρεία SITU Serviced Apartments έχει αναπτύξει μια απλή και εύχρηστη πλατφόρμα που συγκεντρώνει ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο με τέτοιου είδους καταλύματα.

Η SITU είναι μια εταιρεία διαπιστευμένη από την Ένωση Εξυπηρέτησης Παροχών Διαμερισμάτων (ASAP) για την παροχή διαμερισμάτων πλήρως επιπλωμένων με τα υψηλότερα πρότυπα σε 500 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ειδικότερα προσφέρει :

  • Ευρώπη (34323 διαμερίσματα)
    • Ασία (3585 διαμερίσματα)
    • Βόρεια Αμερική (2400 διαμερίσματα)
    • Νότια Αμερική (47 διαμερίσματα)
    • Αφρική (562 διαμερίσματα)
    • Ωκεανία (364 διαμερίσματα)