Δύο ακτοπλοϊκές συνδέσεις αναμένεται να έχει το επόμενο χρονικό διάστημα η Θεσσαλονίκη προς τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες – Βόλος με δύο δρομολόγια την ημέρα.

«Κυνηγήσαμε τη γραμμή και μάλιστα χωρίς βοήθεια» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης αφήνοντας αιχμές προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Golden Star Ferries ζήτησε και έλαβε έγκριση να δρομολογήσει τα δύο ταχύπλοά της, (Superspeed και Supercat) για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων, για το διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Στην επιστολή της, η εταιρεία αναφέρει ότι για την εν λόγω σύνδεση υπήρξε «έντονη απαίτηση του Δημάρχου» Θεσσαλονίκης.

Έτσι, από τις 15 Ιουνίου ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες. Το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά στις 10 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, ενώ η ώρα άφιξης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά την επιστροφή, θα είναι στις 19.15.

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε από βήματος, ότι δρομολογείται η γραμμή Θεσσαλονίκη – Κυκλάδες – Ηράκλειο Κρήτης με δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη ο Δήμαρχος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς ακόμα βρίσκεται στους σχεδιασμούς του υπουργείου Ναυτιλίας.

Πηγή: thessnews.gr