andreadis0703Περίπου 100.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν φέτος από τον τουριστικό τομέα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη, μετά την πρώτη συνάντηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης.

“Συζητήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις των Κοινωνικών Εταίρων και της Κυβέρνησης για τη βελτίωση της απασχόλησης”, είπε ο κ.Ανδρεάδης, προσθέτοντας:. “Ο Τουρισμός είναι γνωστό ότι φέτος θα δημιουργήσει, περίπου, 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι νέες εκτιμήσεις είναι για 19,5 εκατομμύρια αφίξεις και 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ άμεσα έσοδα, αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες, παρά τις απώλειες από Ρωσία και Ουκρανία και έγινε μία συζήτηση συνολικά πως μπορούν να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι άνθρωποι στον Τουρισμό και τα επόμενα χρόνια”.

Ο κ. Ανδρεάδης πρότεινε «να προχωρήσουν μία σειρά προγραμμάτων, τα οποία συσχετίζονται με τα εμπροσθοβαρή προγράμματα των 700 εκατ.ευρώ. Το Voucher που μόλις έκλεισε των 10.000 θέσεων, θα επαναληφθεί το Σεπτέμβριο με 8.000 ακόμα θέσεις, αλλά και μία σειρά άλλων δράσεων οι οποίες θα βοηθήσουν, στηριγμένες όλες πάνω σε νέα πρότυπα, διεθνώς αναγνωρισμένα, δεξιοτήτων νέων ανθρώπων, αλλά και υφισταμένων εργαζομένων στον Τουρισμό, να γίνουν καλύτεροι, να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί για να μπορούν να μπουν στις επιχειρήσεις».