Συνεχίστηκε και τον Απρίλιο, η πορεία του ΟΛΠ προς ένα ακόμα ιστορικό υψηλό, σε ό,τι αφορά την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Cosco Shipping Ports, από το λιμάνι του Πειραιά διακινήθηκαν συνολικά 406,1 χιλιάδες κοντέινερ, μέγεθος αυξημένο κατά 19,7% σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο.

Αντίστοιχα, κατά το διάστημα του φετινού πρώτου τετραμήνου του έτους (Ιανουάριος – Απρίλιος), από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ελληνικού λιμανιού, έχουν «περάσει» συνολικά 1,652 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, αριθμός αυξημένος κατά 23,2% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 θα είναι το πρώτο έτος κατά το οποίο, η Cosco είναι σε θέση να αξιοποιήσει την πλήρη δυναμικότητα του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, με την λειτουργία και της νέας Δυτικής Προβλήτας ΙΙΙ, η οποία θα πλαισιώσει τις υφιστάμενες και θα αυξήσει την μηνιαία δυναμικότητα σε 600.000 κοντέινερ, από 450.000 που είναι σήμερα, ανεβάζοντας και την ετήσια δυναμικότητα σε 7,2 εκατ. εμπορευματοκιβώτια.