Ανακάμπτει ο τουρισμός της Τουρκίας με τους ξενοδόχους από την Κωνσταντινούπολη ως την Καππαδοκία προς την Αλικαρνασσό να αναφέρουν ότι τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα.

Συγκεκριμένα η Virtuoso συμπεριέλαβε τον Αύγουστο την Τουρκία στην κορυφή της λίστας “Hot 10”, σημειώνοντας ότι οι κρατήσεις ταξιδιωτών από τις Η.Π.Α. αυξήθηκαν κατά 310% από ό, τι πριν από ένα χρόνο. Δεύτερη κατετάγη η Αίγυπτος με ρυθμό ανάπτυξης 264%.

Παράλληλα, η Τουρκία είναι  ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός φέτος για την εταιρεία ταξιδίων περιπέτειας Intrepid Travel, ο οποίος διπλασίασε τα δρομολόγιά του φέτος, αναφέροντας αύξηση 214% στις παγκόσμιες κρατήσεις.

Σημαντική συνεισφορά στην ανάκαμψη αποτελεί η πρόσφατη μείωση της αξίας της λίρας έναντι του δολαρίου.

“Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στην Τουρκία αντιμετωπίζουν ίσως τη βέλτιστη αξία που έχει προσφέρει η Tukey τα τελευταία 10 χρόνια”, δήλωσε ο Koray Sahmali, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Tour Operator πολυτελείας Icons & Styles.

Τέλος, οι περισσότεροι είναι αισιόδοξοι ότι η εισροή δυτικών ταξιδιωτών θα συνεχίσει να αυξάνεται καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και το 2019.