Οι αφίξεις τουριστών στην Αιθιοπία το 2017 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 918.010 σημειώνοντας αύξηση 5,7% έναντι των 868.780 που καταγράφηκαν το 2016, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της βρετανικής εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC).

Συγκεκριμένα, οι αυξημένες διεθνείς διαδρομές που άνοιξε ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας Ethiopian Airlines (ET) συμβάλλουν στην προβλεπόμενη ανάπτυξη.

Με στόχο την τόνωση των αφίξεων τουριστών στην Αιθιοπία και την αύξηση των εγχώριων και διεθνών δρομολογίων της, ο Διεθνής Αερολιμένας Addis Ababa Bole βρίσκεται σε φάση επέκτασης πράγμα που θα του επιτρέψει να αυξήσει σημαντικά την ετήσια δυναμικότητα μεταφοράς επιβατών.

Πλήρως χρηματοδοτούμενο με δάνειο από την Exim Bank της Κίνας, το έργο επέκτασης των αεροδρομίων ύψους 345 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ θα αυξήσει την ετήσια δυναμικότητα μεταφοράς επιβατών από τα σημερινά 7 εκατ. σε 22 εκατ.

Το έργο που εκτείνεται σε 74.000 τετραγωνικά μέτρα κατασκευάζεται από την China Communications Construction Company Limited (CCCC).

Η PwC ανέφερε επίσης την αύξηση των διεθνών εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα, και την αύξηση στο συνεδριακό τουρισμό που ωθεί περαιτέρω την προβλεπόμενη ανάπτυξη.

Τα διεθνή εμπορικά σήματα ξενοδοχείων όπως το Sheraton, το Marriott και το Radisson έχουν δημιουργήσει ξενοδοχεία στην Αιθιοπία, ενώ η κατασκευή πέντε άλλων διεθνών εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο θετικός υπολογισμός της PwC βασίζεται εν μέρει σε μια ανάκαμψη στον τομέα της φιλοξενίας της Αιθιοπίας το 2017 μετά από πολιτική αναταραχή σε διάφορα τμήματα της χώρας το 2016, που «χτύπησε» σκληρά τις τουριστικές της επιδόσεις της εν λόγω χώρας της Ανατολικής Αφρικής.