Εκθεσιακός χώρος, κινηματογράφος, χώρος εστίασης και καφέ θα δημιουργηθούν στις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη.
Οι εργασίες για την “ανάδειξη και αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης”, προβλέπεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο σύμφωνα με την σύμβαση έργου που υπεγράφη μεταξύ του δήμου και του αναδόχου του έργου.
Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης των αποθηκών 1 και 3 σε εκθεσιακό χώρο και κινηματογράφο, ενώ στη θέση 2 θα κατασκευαστεί νέο κτίριο που θα λειτουργήσει ως χώρος εστίασης και καφέ.

  • Στην αποθήκη 1 θα γίνουν εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης της εξωτερικής όψης του κτιρίου καθώς και εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισής του. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κτίριο θα φιλοξενήσει εκδοτήρια εισιτηρίων για τα πλοία καθώς και μια έκθεση-αγορά τοπικών προϊόντων σε συνολικό εμβαδόν 309 τ.μ.
  • Στη θέση της αποθήκης 2, που έχει καταρρεύσει θα κατασκευαστεί ένα καινούριο διώροφο κτίριο το οποίο θα έχει την ίδια μορφή με το παλαιό. Θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος εστίασης και καφέ, συνολικού εμβαδού 558 τ.μ.
  • Στα όρια της αποθήκης 3, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει καταρρεύσει, θα κτιστεί ένα νέο διώροφο κτίριο, εμβαδού 507 τ.μ., με ταυτόχρονη αποκατάσταση του τμήματος της αποθήκης που σώζεται. Το νέο κτίριο θα λειτουργήσει ως κινηματοθέατρο.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Αλεξανδρούπολης και το μόνο που προβλέπεται να αποφέρει και έσοδα στον δήμο από την εκμετάλλευση των χώρων που θα δημιουργηθούν.
Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ και η ολοκλήρωσή του εκτιμάται σε τρία χρόνια (36 μήνες).