Την τελευταία του πνοή άφησε στα γραφεία της εταιρείας του ο Βρετανός Τζον Χέις ο ιδρυτής της Hays Travel.

Πριν από ένα περίπου χρόνο η Hays Travel κατέβαλε πάνω από 6 εκατομμύρια λίρες για τις άδειες χρήσης των 555 καταστημάτων της Thomas Cook.

Όπως ανακοινώθηκε ο Τζον Χέις, κατέρρευσε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σάντερλαντ.

Πέθανε “κάνοντας τη δουλειά που αγαπούσε”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Hays Travel.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Hays Travel ανακοίνωσε ότι θα μειώσει έως και 878 θέσεις εργασίας από το συνολικό εργατικό δυναμικό των 4.500 ατόμων, λόγω της πανδημίας.

“Όλη την τελευταία δύσκολη χρονιά έκανε ότι μπορούσε για να σώσει θέσεις εργασίας και να προστατεύσει την ταξιδιωτική βιομηχανία, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κρατήθηκε με μεγάλο σεβασμό από το προσωπικό του, τους συναδέλφους του, την οικογένεια και τους φίλους του. Και αναγνωρίστηκε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του για τα πολλά του επιτεύγματα”.

H είδηση του θανάτου, προκάλεσε θλίψη στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

“Ο Τζον ήταν μια σημαντική προσωπικότητα στον κλάδο των ταξιδιών εδώ και πολλά χρόνια, δήλωσε ο Μαρκ Τάνζερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA).

Δημιούργησε μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες του κλάδου. Οι σκέψεις μας είναι με τη σύζυγό του Ειρήνη και την οικογένειά του, τους συναδέλφους και τους φίλους του σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή.”

Ο Ντέρεκ Τζόουνς, Διευθύνων Σύμβουλος της Kuoni, δηλώνει σοκαρισμένος από τον θάνατο του Τζον Χέις.