xrysoxoidis2711Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να εξετάσει την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμούς. 

Χθες το απόγευμα ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ πραγματοποίησε σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, του Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, τοπικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε στους δημοσιογράφους, ότι το θέμα της αποκατάστασης των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι αποτελεί προτεραιότητα, με το δημόσιο να αναλαμβάνει με σχετική διάταξη την κατασκευή όλου του οικισμού.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι σε εξέλιξη τρεις εργολαβίες, με την πρώτη φάση των εργασιών στο Μύρτο να έχουν ολοκληρωθεί και ο δρόμος να είναι ασφαλής. Παράλληλα, προχωράνε οι διαδικασίες αποκατάστασης, τόσο των σχολικών κτιρίων, όσο και του λιμανιού του Αργοστολίου, για το οποίο πέρα από την αποκατάσταση των βλαβών, προβλέπεται και η δημιουργία μια νέας περιοχής, στην οποία θα ελλιμενίζονται αποκλειστικά σκάφη αναψυχής.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός επεσήμανε ότι οι πρώτες και μεγάλες αναγκαίες παρεμβάσεις έχουν δρομολογηθεί και η προσπάθεια από εδώ και πέρα θα είναι η εξεύρεση ενός ποσού, ώστε να κατασκευαστούν «σοβαρές υποδομές στην Κεφαλονιά, που είναι χρήσιμες και αναγκαίες για την ανάπτυξη της. Είναι μια ευκαιρία τώρα, που συνέβη αυτή η καταστροφή να δημιουργηθούν νέες ισχυρές υποδομές, οι οποίες είναι αναγκαίες για την τουριστική της και όχι μόνο ανάπτυξη».