Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Βρετανοί κάνουν τώρα περισσότερες κρατήσεις σε ξενοδοχεία από κινητές συσκευές παρά από επιτραπέζιους υπολογιστές -για πρώτη φορά- όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της SHR.

Ο ειδικός της ξενοδοχειακής τεχνολογίας διαπίστωσε ότι οι κρατήσεις για διαμονή μέσω κινητού έχουν ξεπεράσει τους επιτραπέζιους υπολογιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Περισσότερες από τις μισές (51,3%) πραγματοποιούνται σε συσκευή smartphone, αύξηση 6,1% από το προηγούμενο έτος.

Οι παραθεριστές, θεωρούν πιο άνετο να κάνουν κράτηση για ταξίδια σε κινητές συσκευές, χάρη στον όγκο των πληροφοριών και την απρόσκοπτη εμπειρία κράτησης που είναι πλέον διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες.

Πέρυσι, οι εγχώριες κρατήσεις ξενοδοχείων μέσω κινητών (48,3%) και επιτραπέζιων υπολογιστών (48,4%) ήταν σχεδόν ίσες.

Τα έσοδα το περασμένο έτος

Ωστόσο, η έρευνα υπογραμμίζει επίσης ότι οι περσινές κρατήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου εξακολουθούν να μην είναι τόσο κερδοφόρες για τους ξενοδόχους όσο οι κρατήσεις μέσω επιτραπέζιου υπολογιστή.

  • Μέσω επιτραπέζιων υπολογιστών 50,1% των εσόδων.
  • Μέσω κινητών έμειναν πίσω με 47,3%.
  • Μέσω tablet αποτέλεσαν το 2,5% των εσόδων.

Αν και φαίνεται ότι οι Βρετανοί είναι πιθανό να ξοδεύουν περισσότερα όταν χρησιμοποιούν έναν επιτραπέζιο υπολογιστή για να κάνουν κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό αλλάζει.

Παρά το γεγονός ότι διεκδικούν το μερίδιο του λέοντος των εσόδων κατά το τελευταίο έτος, αυτά που προέρχονται από επιτραπέζιους υπολογιστές μειώθηκαν 3,6% σε ετήσια βάση, ενώ μέσω κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν 6,6%.

Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες δεν χρησιμοποιούν πλέον το κινητό μόνο για τα πιο σύντομα ταξίδια. Τα έσοδα που παράγονται από κρατήσεις μέσω tablet έχουν μειωθεί σημαντικά 29,1%.

Από πού κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία του Ηνωμένου Βασιλείου οι διεθνείς ταξιδιώτες

Εξετάζοντας τον υπόλοιπο κόσμο, η SHR διαπίστωσε ότι οι διεθνείς ταξιδιώτες που κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να προτιμούν σε μεγάλο βαθμό να χρησιμοποιούν την επιφάνεια εργασίας.

  • Για παράδειγμα, το 80% των κρατήσεων ξενοδοχείων του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιούνται σε επιφάνεια εργασίας από Αμερικανούς ταξιδιώτες.
  • Οι τουρίστες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία έδειξαν μια ισχυρή προτίμηση στην επιφάνεια εργασίας όταν κάνουν κράτηση ξενοδοχείου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι περισσότερες από τις μισές κρατήσεις για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται πλέον μέσω smartphones, γεγονός που υποδηλώνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη και εξάρτηση από τις κινητές συσκευές για τον προγραμματισμό ταξιδιών, υπογραμμίζει ο Steve Collins , Αντιπρόεδρος Ψηφιακού Μάρκετινγκ της SHR.

Η τάση αυτή μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες. Μετατοπιζόμαστε προς μια γενιά που έχει ψηφιακή καταγωγή και αισθάνεται άνετα, ή και προτιμά να χρησιμοποιεί τα κινητά της για να κάνει κρατήσεις.

Ταυτόχρονα, τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία έχουν βελτιώσει σημαντικά τη χρηστικότητα και την προσβασιμότητα των κινητών πλατφορμών τους, καθιστώντας την κράτηση πιο εύκολη από ποτέ.

Καθώς η τάση αυτή συνεχίζεται, θα είναι απαραίτητο για τον ξενοδοχειακό κλάδο να βελτιστοποιήσει τις πλατφόρμες του για κινητά για να κατακτήσει και να μεγιστοποιήσει αυτή την αυξανόμενη αγορά”.