Του Robert Wall

Λονδίνο (Dow Jones) – Η EasyJet PLC ανακοίνωσε αύξηση 22% στα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, επωφελήθηκε από τις απεργίες σε ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη για το σύνολο της χρήσης που έληξε τον Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν στις 581 εκατ. στερλίνες (910 εκατ. δολάρια), ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων της διοίκησης για κέρδη 580 εκατ. στερλίνων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στις 450 εκατ. στερλίνες, και τα έσοδα διαμορφώθηκαν υψηλότερα κατά 6,3% στις 4,5 δισ. στερλίνες, καθώς η EasyJet επωφελήθηκε από την ακύρωση των πτήσεων της Air France τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας μιας απεργίας των πιλότων.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι προτείνει τη διανομή μερίσματος 45,4 πενών ανά μετοχή. Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα φέτος είχε δηλώσει ότι θα πλήρωνε στους μετόχους το 40% των μετά από φόρων κερδών, αντί του 33%.

Οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, η EasyJet και η μεγαλύτερη ανταγωνιστική της Ryanair Holdings PLC, συνεχίζουν να απολαμβάνουν υψηλές κρατήσεις καθώς κερδίζουν δραστηριότητες από τις αεροπορικές εταιρείες και βάζει επίσης στόχο τους επιβάτες των business θέσεων. Η Ryanair αυτόν τον μήνα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης που λήγει τον Μάρτιο.

Πηγή:www.capital.gr