Η ζέστη και η ξηρασία προκαλούν μεγάλα προβλήματα σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στη νότια Ισπανία.

Συγκεκριμένα, η τουριστική περιοχή της Ανδαλουσίας βρίσκεται σε συναγερμό λόγω της έντονης ξηρασίας που αντιμετωπίζει. Η ξηρασία και η λειψυδρία στην Ανδαλουσία επηρεάζουν την αναμενόμενη τουριστική έκρηξη.

Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες δήμοι στη Μάλαγα και την Ουέλβα ανακοίνωσαν περιορισμούς στο νερό. Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Κλείσιμο ιδιωτικής παροχής νερού τη νύχτα.
  • Περιορισμός στα ντους.
  • Απαγόρευση ποτίσματος κήπων και πλύσιμο αυτοκινήτων και προσόψεων.

Οι κύριοι τουριστικοί προορισμοί όπως η Μαρμπέγια δεν θα υπόκεινται σε αυστηρά μέτρα. Ωστόσο, ορισμένες παράκτιες πόλεις όπως το Τορεμολίνος θα κλείσουν τις εγκαταστάσεις ντους στην παραλία και πλύσιμο ποδιών.

Η Benalmádena, από την άλλη πλευρά, έχει αντικαταστήσει όλες τις κεφαλές ντους της για να αποτρέψει τη σπατάλη νερού.

Υπάρχει εκτεταμένη απαγόρευση πλήρωσης των πισινών λόγω της ταχείας εξάτμισης του νερού σε θερμοκρασίες που συχνά ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα να στεγνώσουν οι ιδιωτικές πισίνες.

Ο τουρισμός της Ανδαλουσίας έχει πρόβλημα

Αναμένεται ότι η Ανδαλουσία θα γνωρίσει άνοδο του τουρισμού φέτος, με περίπου 11,5 εκατ. επισκέπτες να αναμένονται. Ωστόσο, οι αρχές είναι προσεκτικές σχετικά με την εφαρμογή μέτρων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τον τουρισμό στην περιοχή.

Αυτός ο τομέας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ανδαλουσίας και οι αξιωματούχοι θέλουν να αποφύγουν να τρομάξουν τους τουρίστες.