Σύνταξη: tourismtoday.gr

Jet2 και EasyJet αυξάνουν το φθινόπωρο την χωρητικότητα των πτήσεων τους από τη Βρετανία στην Τουρκία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ο λόγος είναι η άνοδος των κρατήσεων των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό, μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

1.000% αύξηση στις αναζητήσεις για Τουρκία

Ο ιστότοπος σύγκρισης τιμών διακοπών TravelSupermarket ανέφερε αύξηση 1.000% στις αναζητήσεις για την Τουρκία.

Από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου η Jet2 ξεκινά πτήσεις προς την Αττάλεια και το Νταλαμάν. Την επόμενη ημέρα μετά τη διαγραφή της χώρας από την κόκκινη λίστα η ζήτηση στην αεροπορικής εταιρείας για την Τουρκία αυξήθηκε πάνω από 250%.

EasyJet: Επιπλέον θέσεις σε Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία

Η EasyJet προσθέτει 51.000 θέσεις σε παραλιακούς προορισμούς τον Οκτώβριο. Οι πτήσεις είναι σε κορυφαίους προορισμούς όπως το Αλικάντε και Μαγιόρκα της Ισπανίας και το Φάρο στην Πορτογαλία.

Ο αερομεταφορέας αυξάνει την χωρητικότητα πτήσεων σε Αττάλεια και Νταλαμάν από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ, Λούτον, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και Μπρίστολ.

“Έχουμε δει μια τεράστια αύξηση των κρατήσεων μετά την κίνηση της κυβέρνησης να αφαιρέσει το τεστ πριν την αναχώρηση και βγάλει τους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς ήλιου από την κόκκινη λίστα”, τόνισε η Sophie Dekkers εμπορική διευθύντρια της EasyJet.

Η EasyJet ανέφερε επίσης υψηλή ζήτηση για πτήσεις προς προορισμούς σκι το νέο έτος. Και θα προσφέρει περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις αυτό το χειμώνα. Τα δρομολόγια αφορούν Γενεύη, Γκρενόμπλ, Λυών, Σάλτσμπουργκ, Τορίνο.

Corendon Airlines: Πτήσεις σε Κρήτη και Ρόδο το καλοκαίρι του 2022

Παράλληλα η Corendon Airlines αυξάνει τη χωρητικότητα της για το καλοκαίρι του 2022, από την Βρετανία προς Τουρκία.

Οι επιπλέον πτήσεις από Γκάτγουικ και Μάντσεστερ προς την Αλικαρνασσό για το καλοκαίρι του 2022, αυξάνουν τη συνολική χωρητικότητα του αερομεταφορέα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 500.000 θέσεις.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα 2022 της αεροπορικής εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει πτήσεις από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και του Μάντσεστερ προς την Κρήτη και τη Ρόδο.