Η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, Nikolina Angelkova δήλωσε ότι η Βουλγαρία πρόκειται να παρουσιάσει από κοινού  με “γειτονικές χώρες των Βαλκανίων” ένα κοινό τουριστικό προϊόν.

Σύμφωνα με το balkans.com,σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο Ειδήσεων Focus, την Κυριακή, η ίδια εξήγησε ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία, οι οποίες έχουν ήδη εφαρμοστεί μαζί ένα κοινό πρόγραμμα στο πλαίσιο του INTERREG (Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία), εξετάζουν να προσθέσουν και την Σερβία στη διαδικασία προώθησης των χωρών τους ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό σε μακρινές αγορές.
Νωρίτερα, η Υπουργός, αναφέρθηκε ειδικά στην Κίνα ως μια χώρα όπου Σόφια και Βουκουρέστι εργάζονται για την από κοινού προώθηση του τουριστικού τους προϊόντος. Τον Απρίλιο, οι αρχές ανακοίνωσαν την δημιουργία ενός τουριστικού κέντρου πληροφοριών που εκπροσωπεί τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία το οποίο θα λειτουργήσει στο εγγύς μέλλον.

Χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιαπωνία και η Τουρκία είναι όπου ευρίσκεται το μέλλον του τουρισμού δήλωσε η Angelkova.

Άλλες χώρες με τις οποίες η Βουλγαρία εργάζεται από κοινού είτε σε συνομιλίες είτε σε ορισμένα προγράμματα τουρισμού συμπεριλαμβάνουν την Τσεχική Δημοκρατία, την Ιταλία και τη Γαλλία.