olth1405Χρυσό βραβείο για τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις έλαβε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τού θεσμού των “Environmental Awards 2014”, στην κατηγορία “Port Management – Eco Port” (Διαχείριση Λιμένων-Οικολογικό Λιμάνι).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ” (ΟΛΘ ΑΕ), η διάκριση με “Gold Award” στα “Enviromental Awards”, που διοργανώνει το περιοδικό «Plant Management», ήρθε για τις βέλτιστες πρακτικές της στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία. Η επιλογή των βραβευθεισών εταιρειών έγινε από ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς και στελέχη της αγοράς.

Η ΟΛΘ Α.Ε. συμμετείχε στον διαγωνισμό προβάλλοντας το ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεων στο λιμένα Θεσσαλονίκης για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Δράσεις όπως η διαχείριση αποβλήτων πλοίων, η ανακύκλωση συσκευασιών, η δενδροφύτευση, η χρήση φυσικού αερίου, η αντιμετώπιση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από τα χύδην φορτία, η εκπαίδευση του προσωπικού σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια.