Την έγκριση για την πώληση του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ και των σχετικών δραστηριοτήτων στην Masdar έδωσε πριν από λίγο η Γ.Σ. των μετόχων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η παραπάνω διαδικασία έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας εξαγοράς έναντι 3,2 δισ. ευρώ από το διεθνή όμιλο.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω συναλλαγής διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής σε ποσοστό έως και 50% σε νέες επενδύσεις σε πλωτό αιολικό (Αλεξανδρούπολη), αλλά και σε έργα αντλησιοταμιευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή με την Masdar θα ενισχύσει το ταμείο της ΓΕΚ Τέρνα με ποσό περίπου 900 εκατ. ευρώ, ενώ θα εξυπηρετήσει τη μείωση των ενοποιημένων δανειακών υποχρεώσεων 1,1 δισ. ευρώ

Επιπλέον η εταιρεία μέσω νέας θυγατρικής διατηρεί το δικαίωμα της να επενδύει σε ενεργειακά έργα και δραστηριότητες που σχετίζονται με σύνθετα τεχνολογικά έργα (π.χ. ηλεκτρονικό εισιτήριο).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Γιώργο Περιστέρη στο διαδικαστικό σκέλος αναμένεται μια κανονιστική έγκριση από τις πολωνικές αρχές (σ.σ. ο ελληνικός όμιλος έχει και εκεί παρουσία) και ακολούθως η Masdar θα προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για το 67% της εισηγμένης.