Με στόχο την τόνωση της τουριστικής βιομηχανίας της Ταϊλάνδης, κυβερνητικά στελέχη και υγειονομικοί αξιωματούχοι στη χώρα έχουν παρατείνει την περίοδο απαλλαγής από τη διεθνή ταξιδιωτική βίζα.

Σύμφωνα με την Bangkok Post, ο εκπρόσωπος του Κέντρου για τη Διοίκηση της Κατάστασης COVID-19 (CCSA) της Ταϊλάνδης, Taweesilp Visanuyothin, δήλωσε ότι ο οργανισμός ενέκρινε την παράταση από 30 ημέρες σε 45 ημέρες μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου 2023.

Η κυβέρνηση αποκάλυψε επίσης ότι η Visa on Arrival (VOA) θα επεκταθεί επίσης από το πολύ 15 ημέρες σε 30 ημέρες, ξεκινώντας από την 1η Οκτωβρίου. Οι κινήσεις υποστηρίχθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Γραφείο Μετανάστευσης και σχετικούς φορείς.

Η CCSA είπε ότι έκανε τις αλλαγές για να προσελκύσει περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες και να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της εγχώριας οικονομίας που έχει καταστραφεί από την πανδημία του κορωνοϊού και τις επακόλουθες διακοπές λειτουργίας.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης αποκάλυψε τις προσδοκίες για 10 εκατ. διεθνείς ταξιδιώτες που θα φτάσουν φέτος, με περισσότερα από τέσσερα εκατ. να την επισκέπτονται το διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως 16 Αυγούστου.

Τον Ιούλιο, η Ταϊλάνδη τερμάτισε το πρόγραμμα εισόδου χωρίς καραντίνα, το Thailand Pass. Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό πλήρους εμβολιασμού και τα έγκυρα διαβατήριά τους κατά την είσοδό τους, ενώ οι μη εμβολιασμένοι τουρίστες πρέπει να επιδείξουν έγκυρο διαβατήριο και αρνητικό τεστ κορωνοϊού που έγινε εντός 72 ωρών από το ταξίδι.