Η δημοτικότητα των σόλο ταξιδιών μεταξύ των γυναικών έχει αυξηθεί σημαντικά. Τα βιωματικά ταξίδια σε προορισμούς πολυτελείας, είναι αυτό που θέλουν πλέον οι γυναίκες.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι εξωτικοί, μυστηριώδεις και ανεξερεύνητοι προορισμούς όπως η Ανταρκτική.

Ελευθερία για όλους

Μια πρόσφατη έρευνα 3500 Ινδών γυναικών από πλούσιο υπόβαθρο αποκάλυψε ότι το 75% εξ αυτών ήταν πρόθυμες να πραγματοποιήσουν σόλο  ταξίδια εμπειρίας σε μακρινές γωνιές του κόσμου.

Οι Ινδές ήταν μεταξύ των ηλικιών 23 έως 45 ετών και 58% από αυτές παντρεύτηκαν με παιδιά. Ο αριθμός των παντρεμένων γυναικών στο δείγμα πιστεύει ότι κάνοντας ένα σόλο βιωματικό ταξίδι σε μέρη όπως η Ανταρκτική, δίνουν ένα θετικό παράδειγμα στα παιδιά τους. Ειδικά στις κόρες στις οποίες δείχνουν ότι οι γυναίκες μπορούν να απολαμβάνουν την ίδια ελευθερία με τους άνδρες. Επίσης πίστευαν ότι το ταξίδι σε μοναδικές τοποθεσίες όπως η Ανταρκτική δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουν χρόνο μόνες τους.

Αντίστοιχη έρευνα το 2009 αποκάλυψε ότι μόνο το 15% των Ινδών γυναικών ήταν ανοιχτό σε ατομικά βιωματικά ταξίδια τότε. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα του 2009 ήταν εργαζόμενες μιας παρόμοιας ηλικιακής ομάδας με αυτές του 2019 και είχαν παρόμοιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο.

Έκτοτε, υπάρχει σαφής μετατόπιση στις Ινδές γυναίκες όσον αφορά στις προτιμήσεις τους με τα ταξίδια.

Ίσως η μεγαλύτερη αντίθεση μεταξύ των ερευνών του 2009 και του 2019 ήταν ότι οι πρώτες γυναίκες ήθελαν να επισκεφθούν αμπέλια στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική. Το 2019, ωστόσο, περίπου το 47% από αυτές εξέφρασαν την επιθυμία τους για ξεκούραστες αλλά πολυτελείς διακοπές.