Ο νομός Χανίων, γνωστός για τις παραλίες του, κρύβει πολλές ακόμη εκπλήξεις που προκαλούν τον επισκέπτη να τις ανακαλύψει. Δύο από αυτές είναι οι κρυμμένες φυσικές πισίνες Βουλόλιμνη και την Λευκή Λίμνη. Περιτρυγισμένες από λευκά βράχια, ιδιαίτερα κοντά στις παραλίες Μπάλος και Ελαφονήσι, δημιουργούν ένα απόκοσμο φυσικό θέαμα αναδεικνύοντας το μεγαλείο της φύσης.

Βουλολίμνη

Βουλολίμνη σημαίνει βουλιαγμένη λίμνη. Βρίσκεται 70 χλμ. νοτιοδυτικά των Χανίων και 500m βορειοδυτικά της Χρυσοσκαλίτισσας. Είναι μια φυσική λίμνη αγκαλιασμένη από λευκούς βράχους, με μόνο ένα μικρό άνοιγμα στο ελληνικό πέλαγος.

Αν και δεν έχει οργανωμένη παραλία και πολλοί ψαράδες δένουν τις βάρκες τους στο φυσικό λιμάνι που δημιουργείται, αξίζει μια επίσκεψη και γιατί όχι λίγες δροσερές βουτιές.

Άσπρη Λίμνη

Μόλις 500 μέτρα από τη Μονή Χρυσοσκαλίτισσας βρίσκεται η Άσπρη Λίμνη. Ακολουθώντας το μονοπάτι με τις πινακίδες του δασαρχείου για την αποικία του φοίνικα, μόλις σε λίγα λεπτά φτάνετε σε αυτό το απερίγραπτου κάλλους θέαμα.

Ανάμεσα σε λευκή άμμο, βράχια και κοντούς κρητικούς φοίνικες δεσπόζει η Άσπρη Λίμνη.  Η περιβαλλοντολογική σημασία της Άσπρης Λίμνης είναι τεράστια, καθώς αποτελεί τη δυτικότερη αποικία του προστατευόμενου κρητικού φοινικόδεντρου (Phoenix theofrasti).

πηγή: zarpanews.gr