Αύξηση κατά 15% στις κρατήσεις από τους Βρετανούς κατά την περίοδο της σχολικής αργίας του Οκτωβρίου αναμένουν φορείς της ταξιδιωτικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, με την Ελλάδα να παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Βρετανών, καθώς συγκαταλέγεται στου δημοφιλείς προορισμούς.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα σχολεία στην Αγγλία έχουν ένα εβδομαδιαίο διάλειμμα από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Advantage Travel Partnership, Julia Lo Bue-Said, δήλωσε: “Η όρεξη για ταξίδια παραμένει ακόρεστη φέτος και η προσεχής περίοδος των σχολικών διακοπών αναμένεται να είναι μια ακόμη πολυάσχολη περίοδος.

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να αποδράσουν αναζητώντας ηλιοφάνεια. Κορυφαίοι προορισμοί είναι τα Κανάρια νησιά, η ηπειρωτική Ισπανία, η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι αναζητούν πιο ηλιόλουστος προορισμούς, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου του τρέχοντος υγρού καιρού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι πιο δημοφιλείς μακρινοί προορισμοί είναι οι ΗΠΑ, με αιχμή τα ταξίδια στη Νέα Υόρκη. την Καραϊβική και ειδικότερα την Τζαμάικα· Μεξικό, Ταϊλάνδη και Ντουμπάι”.