Έως και 20% φθηνότερα από το 2011 είναι φέτος τα ελληνικά νησιά για τουρίστες προερχόμενους από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, λόγω της πτώσης του ευρώ έναντι νομισμάτων όπως το δολάριο, το ρούβλι και η λίρα.

Το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου  είναι επίσης πολύ χαμηλό με τις  τιμές στην Αθήνα να ξεκινούν από τις 11 λίρες, ενθαρρύνοντας έτσι ακόμα περαιτέρω τους ταξιδιώτες και ιδιαίτερα τις οικογένειες με περιορισμένους προυπολογισμούς, να επιλέξουν την Ελλάδα και τα νησιά της αυτό το καλοκαίρι.

Ήδη η Rhinocarhire.com βλέπει αύξηση των κρατήσεων για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα, κάτι το οποίο αναθερμαίνει την ελπίδα  για αύξηση των τουριστών.

Ο Διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, Phil Partridge σχολίασε:  «Η Ελλάδα έχει πραγματικό πρόβλημα και για να ξεφύγει από αυτό, η χώρα προσπαθεί να προσελκύσει ξένα κέρδη μέσω του τουρισμού. Έχουμε ήδη ξεκινήσει μια εκστρατεία μάρκετινγκ για την Ελλάδα και τα νησιά της και βλέπουμε υψηλότερες από τις συνηθισμένες κρατήσεις κάτι που δείχνει ότι η εκστρατεία έχει επιτυχία».

Κώστας Μπιλιάνης