Η ΕΕΤΤ διεξάγει δημόσια διαβούλευση έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του τρίτου και τέταρτου γύρου ανάλυσης αγορών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως ορίζει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και προς όφελος του υγιούς ανταγωνισμού και υπέρ του τελικού καταναλωτή.

Στο πλαίσιο του τρίτου γύρου ανάλυσης, η διαβούλευση αφορά τις αγορές για:

(α) Λιανική πρόσβαση στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο σε σταθερή θέση μέσω γραμμών πρόσβασης PSTN, ISDN BRA και managed VOIP, για οικιακούς και μη οικιακούς χρήστες στην Ελλάδα (3ος κύκλος ανάλυσης αγορών – Αγορά 1 της Σύστασης του 2007)

(β) Λιανική πρόσβαση στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο σε σταθερή θέση μέσω γραμμών πρόσβασης  ISDN PRA στην Ελλάδα (3ος κύκλος ανάλυσης αγορών – Αγορά 1 της Σύστασης του 2007)

Στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου ανάλυσης, η διαβούλευση αφορά τις αγορές για:

(γ) Χονδρική παροχή τοπικής πρόσβασης σε σταθερή θέση (4ος κύκλος ανάλυσης αγορών – Αγορά 3α της Σύστασης του 2014)

(δ) Χονδρική παροχή κεντρικής πρόσβασης σε σταθερή θέση για προϊόντα μαζικής κατανάλωσης (4ος

κύκλος ανάλυσης αγορών – Αγορά 3β της Σύστασης του 2014).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τις απόψεις τους επωνύμως, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, στην ελληνική γλώσσα, έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 13:30 µ.µ. Το κείμενο της διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στο www.eett.gr.

Σημειώνεται ότι αρμοδιότητα της ΕΕΤΤ είναι η επιβολή των απαραίτητων ρυθμιστικών υποχρεώσεων όταν διαπιστώνεται ότι μια αγορά δεν είναι επαρκώς ανταγωνιστική.