Δοκιμαστική προσέγγιση στο λιμάνι της Κέρκυρας θα κάνει υδροπλάνο της ιαπωνικής Mitsui Co στις 25 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα με πηγές των Ελληνικών Υδατοδρομίων, οι δοκιμές θα επεκταθούν σε πρόβα τζενεράλε του πλωτού προβλήτα και της υποδοχής επιβατών.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να πάρουν επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα με την παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλ. Κουντουρά και του υφυπουργού Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιού.

Η Mitsui είναι από τους κολοσσούς του είδους με έδρα το Τόκιο, ετήσιο τζίρο 39 δισ. δολαρίων και πάνω από 42.000 εργαζόμενους. Διατηρεί γραφεία στην Ελλάδα και δραστηριότητα σε 66 χώρες παγκοσμίως, έχοντας ένα μεγάλο πλέγμα δραστηριοτήτων στους τομείς σιδήρου και χάλυβα, έργων υποδομής και μεταφορών, χημικών, ενέργειας, τροφίμων, λιανικής, υγείας κ.α.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις που θα φέρουν τα υδροπλάνα στα ελληνικά λιμάνια, εκτιμάται από στελέχη της αγοράς ότι θα δώσουν την δυναμική που απαιτείται στο μεγάλο εγχείρημα των υδροπλάνων, αναθερμαίνοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες, ουσιαστικό δίκτυο υδατοδρομίων δεν θα μπορεί να σχηματιστεί πριν το 2019.

Πηγή: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ