Σε πέντε βασικούς άξονες με δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος στηρίζεται για το 2020 ο σχεδιασμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Αποκορώνου.
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Όπως επισήμανε, «πρόκειται για ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα με πολλές δράσεις που απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες». Μεγάλο μέρος των δράσεων έχουν ορίζοντα 4ετιας.

Στον τομέα του Πολιτισμού και τουρισμού προγραμματίζεται η διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων.
Ακόμα, η εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία υποδομών ανάπτυξης αγροτουρισμού, θρησκευτικού, περιπατητικού, οικολογικού, περιβαλλοντικού και συνεδριακού τουρισμού.

Οι άλλες δράσεις αφορούν στην κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, καθώς ήδη λειτουργεί στην περιοχή Τράπεζα αίματος. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η οργάνωση πάσης φύσεως ιατρικών εξετάσεων, η ανάπτυξη προγραμμάτων υγείας και προαγωγής της ψυχικής υγείας καθώς η ανάπτυξη δομών όπως κέντρων ψυχικής υγείας, συμβουλευτικής στήριξης και αποκατάστασης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Μέρος του σχεδιασμού είναι η δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, η ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου και υποστηρικτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες.