Για τη συντήρηση, τη σηματοδότηση και την πιστοποίηση των Μονοπατιών της Τήνου συναντήθηκαν η  Ιδρύτρια και Αντιπρόεδρο της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού  Λύδια Καρρά με την  Αντιδήμαρχο Τήνου Αναστασία Δεληγιάννη Ασπρου στις 17 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στα πλαίσια της δράσης που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Τήνου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνάντηση υπήρξε διαβεβαίωση από πλευρά της εταιρείας ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει το έργο του νησιού.

Την επόμενη μέρα στις 18 Νοεμβρίου έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο Τήνου παρουσία του Δημάρχου Τήνου, του Επάρχου Τήνου, της Αντιδημάρχου, μελών της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Τήνου  και  υπαλλήλων του Δήμου και του Επαρχείου καθώς και του  Τάσου Αναστασίου, που είναι ο υπεύθυνος του έργου συντήρησης και ανάδειξης των μονοπατιών εκ μέρους της Περιφέρειας.

<<Η προσπάθεια όλων είναι να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να προχωρήσουμε  σύντομα σε όλες τις απαραίτητες δράσεις προκειμένου να γίνει η συντήρηση, η σηματοδότηση και η πιστοποίηση των Μονοπατιών του Νησιού>>, τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου.