mykonos1104Συνεχίζοντας τις δράσεις της στο νησί της Δήλου και της Μυκόνου σε συνεργασία με την επιμελήτρια Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα (Δήλος-Μύκονος 2012), η πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Aegeanale εγκαινιάζει το πρόγραμμά της για το 2013 με το νέο εγχείρημα της επιμελήτριας, το Kivotos Art Projects που τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού στο νέο εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχείου Κιβωτός στον Ορνό Μυκόνου. 

Οι εκθέσεις έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα ενισχύσουν οικονομικά το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ με τα έσοδα από το ειδικά σχεδιασμένο αντικείμενο τέχνης από την καλλιτέχνιδα Σοφία Χούσου, καθώς και με μέρος των εσόδων από την πώληση των εκθεμάτων.

Το Kivotos Art Projects αποτελεί μια σειρά 5 πρωτοποριακών εκθέσεων σύγχρονης τέχνης με έργα από 23 καταξιωμένους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο, πολυμέσα, εγκαταστάσεις. Οι εκθέσεις του Kivotos Art Projects φιλοξενούνται διαδοχικά από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 στον νέο εκθεσιακό χώρο του Kivotos Hotel στον Όρνο της Μυκόνου, εγκαινιάζοντας το εικαστικό του πρόγραμμα, το οποίο θα πλαισιώνεται από μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Φιλοδοξία του Kivotos Art Projects είναι να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε συνάρτηση με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Μυκόνου και των Κυκλάδων και να συμβάλει σε ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ τέχνης και τουρισμού ενισχύοντας πολιτιστικά την Ελλάδα.

Το Kivotos Art Projects τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και χαίρει της στήριξης και της προβολής μιας σειράς έντυπων και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. Χορηγοί Επικοινωνίας: Mega Channel, elculture.gr, Εν Λευκώ, Quintessentially, Daily Secret, Portnews, Radio Illegal κ.ά.