Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι οι κορυφαίοι προορισμοί στην Ευρώπη για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν εξοχική κατοικία.

Στο εν λόγω συμπέρασμα κατέληξε πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Compare the Market.

Η έρευνα ανέλυσε τοποθεσίες σε χώρες σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένους παράγοντες. Όπως πράγματα που πρέπει να κάνετε, προσιτές τιμές, κόστος ζωής, εστιατόριο, περιστατικά εγκληματικότητας και τοπικές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τρεις από τις δέκα συνολικά τοποθεσίες ήταν στην Κύπρο καθώς και στην Ελλάδα.

Στη δεύτερη θέση της λίστας μετά τη Βενετία στην Ιταλία βρίσκεται η Πάφος στη Κύπρο.

Εκτός από το ότι θεωρείται αγαπημένο μέρος για αγορά εξοχικής κατοικίας, τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα είναι επίσης γνωστές για το πρόγραμμα χρυσής βίζας.

Ωστόσο, το πρόγραμμα Golden Visa έχει συχνά επικριθεί ότι περιλαμβάνεται σε παράνομες υποθέσεις όπως το ξέπλυμα χρήματος και η διαφθορά.

Λόγω τέτοιων κατηγοριών, οι αρχές στην Κύπρο ανακοίνωσαν ότι σχεδίαζαν να τερματίσουν το Σχέδιο Χρυσής Βίζας την 1η Νοεμβρίου 2020.

Πρόσφατα, η κυπριακή κυβέρνηση τόνισε ότι θα ανακαλέσει την υπηκοότητα συνολικά 45 διεθνών επενδυτών καθώς και των συγγενών τους που διαθέτουν κυπριακά διαβατήρια μέσω του προγράμματος χρυσής βίζας της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, οι διεθνείς που ενδιαφέρονται να λάβουν τη χρυσή βίζα της Ελλάδας πρέπει να κάνουν μια επένδυση τουλάχιστον 252.328 € στη χώρα αυτή. Στη συνέχεια, οι διεθνείς που αποκτούν τη χρυσή βίζα μπορούν να επισκεφθούν όλες τις χώρες της ζώνης Σένγκεν χωρίς βίζα.

Προηγουμένως, διεθνείς εμπειρογνώμονες στην εταιρεία real estate, Astons, κατέταξαν την Ελλάδα ως τον πιο ευνοϊκό προορισμό για τους διεθνείς επενδυτές.

Επιπλέον, η Αθήνα, μαζί με πολλές πόλεις όπως η Κεφαλονιά, η Λευκάδα και οι Κυκλάδες, κατατάχθηκαν στα πιο ακριβά μέρη στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας.