Ακόμα πιο ενισχυμένο είναι το πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης με τους τουριστικούς φορείς του νησιού.
Θετικά ήταν τα αποτελέσματα συνάντησης τους μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Μανόλη Χνάρη στην Περιφέρεια Κρήτης.
Κοινή στόχευση όλων αποτελεί η ανάδειξη της Κρητικής διατροφής και η έμπρακτη διασύνδεση του τουριστικού τομέα με τον πρωτογενή, μέσω της διεύρυνσης της χρήσης τοπικών προϊόντων, στον μπουφέ των All Inclusive ξενοδοχείων.
Αυτό θα υλοποιηθεί, μέσω της πιστοποίησης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, με το σήμα «κρητική κουζίνα – κρητικές γεύσεις», προκειμένου τα ποιοτικά, πιστοποιημένα προϊόντα του νησιού μας μέσα από κρητικές συνταγές, να τα γνωρίσουν και να τα γευτούν τα εκατομμύρια των επισκεπτών της Κρήτης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Σταύρος Τζεδάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης και ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Δημήτρης Κουμπαράκης.