thessaloniki2902Στην Αμβέρσα ταξίδεψε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχει στο workshop που οργάνωσε στις 3 Απριλίου ο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, ώστε να προωθηθούν οι ελληνικοί προορισμοί στο Βέλγιο. Μάλιστα η ΕΞΘ συμμετείχε σε αυτή την επαγγελματική συνάντηση ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό για να διαφημιστεί η Θεσσαλονίκη σε δεκάδες εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων από τις Βρυξέλλες. 

Ο τουρισμός city break, ο leisure και ο MICE ήταν οι τρεις κύριοι άξονες στο πλαίσιο των οποίων κινήθηκε η ΕΞΘ σε αυτόν τον μαραθώνιο των συναντήσεων (πάνω από 110 συμμετέχοντες), προκειμένου να πείσει τους Βέλγους τουριστικούς πράκτορες ότι η Θεσσαλονίκη αξίζει να συμπεριληφθεί και να παραμείνει βασικό κομμάτι στα ταξιδιωτικά τους πακέτα. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα της πόλης, όπως είναι οι κλιματολογικές συνθήκες, η ιστορία, ο πολιτισμός, η γαστρονομία, η διασκέδαση και το shopping. Τονίστηκε παράλληλα το πλεονέκτημα που διαθέτει η πόλη στο θέμα της πρόσβασης με απευθείας αεροπορικές συνδέσεις, καθώς και η δυνατότητα για κοντινές εξορμήσεις σε καλοκαιρινά θέρετρα, όπως είναι η Χαλκιδική.

Οι Βέλγοι τουριστικοί πράκτορες εντυπωσιάστηκαν από την άριστη υποδομή που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, όπως και από τις δυνατότητες που έχει για να φιλοξενήσει συνέδρια και εκδηλώσεις διεθνούς ενδιαφέροντος. Η ΕΞΘ συμμετείχε με δικό της δώρο στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των συναντήσεων, προσφέροντας σε έναν τυχερό της ημέρας, τρεις δωρεάν διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Palace.