london9Ο δήμαρχος του Λονδίνου παρουσίασε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο μεταμόρφωσης της πρωτεύουσας καθώς και σχέδια για την άντληση αυτού του αστρονομικού ποσού. Η “Γέφυρα – Κήπος”, οι νέοι οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες και τα πλάνα για το αεροδρόμιο.

Επενδύσεις ύψους 1,3 τρισ. στερλινών χρειάζεται το Λονδίνο μέσα στα επόμενα 35 χρόνια σύμφωνα με τον δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο πληθυσμός του Λονδίνου εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 11 εκατ. μέχρι το 2050 και για αυτό χρειάζονται επενδύσεις σε μεταφορές, ηλεκτροδότηση, παιδεία, αεροδρόμια, αλλά και κατοικίες, τις οποίες παρουσίασε εκτενώς σε ένα μεγαλόπνοο και φιλόδοξο σχέδιο που θα μεταμορφώσει την πρωτεύουσα της Βρετανίας. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι προχωρά στον σχεδιασμό και κάλεσε το αρμόδιο συμβούλιο, αλλά και τους βασικούς εργολάβους του Λονδίνου να συμμετάσχουν.

«Ειδικοί επί θεμάτων υποδομών καλωσορίζουν την πρωτοβουλία, αλλά αναρωτιούνται από πού θα αντληθούν αυτά τα χρήματα» σχολιάζουν οι Financial Times και συμπληρώνουν: «Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Βρετανίας έχει θέσει τα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα στο επίκεντρο του Εθνικού Σχεδίου Υποδομών από το 2010, αλλά η παραγωγή στον κλάδο υποδομών μειώθηκε κατά 5,2% το πρώτο τρίμηνο του 2014».Ο

euro2day