Η τουριστική βιομηχανία παράγει θέσεις εργασίας 26% γρηγορότερα από την υπόλοιπη οικονομία. Αυτό σύμφωνα με τον David Huether, αντιπρόεδρο οικονομικών και έρευνας της Travel Association στις ΗΠΑ, ο οποίος ανέλυσε την έκθεση του υπουργείου Εργασίας για το Μάιο σχετικά με την απασχόληση.

“Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι η οικονομία πρόσθεσε μόλις 80.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, ενώ το Μάιο εμφανίστηκαν 77.000 νέες θέσεις. Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 8,2% για δεύτερο συνεχή μήνα. Μετά τη δημιουργία 226.000 θέσεων εργασίας μηνιαίως το πρώτο τρίμηνο, η οικονομία ήταν σε θέση να αυξήσει την απασχόληση κατά μέσο όρο με επιπλέον 75.000 θέσεις κατά μέσο όρο μηνιαίως το δεύτερο τρίμηνο.”

“Η επιβράδυνση επεκτάθηκε και στην τουριστική βιομηχανία, καθώς μετά από τη δημιουργία πάνω από 13.000 θέσεων εργασίας ανά μήνα στο πρώτο τρίμηνο, η απασχόληση στον τουρισμό αυξήθηκε μόλις 2.600 ανά μήνα κατά το δεύτερο τρίμηνο.”

“Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, εφόσον η ανάκτηση της απασχόλησης άρχισε το Μάρτιο του 2011, η τουριστική βιομηχανία έχει δημιουργήσει 271.000 νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα με έναν ρυθμό 26% πιο γρήγορο από την υπόλοιπη οικονομία.”