Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Eurowings κάνει λόγο για μειωμένη ζήτηση και «μαζική ζημιά από την απεργία» των πιλότων (17 με 19 Οκτωβρίου) και ανακοίνωσε ότι προχωρά σε περικοπές το 2023.

Την επόμενη χρονιά ο στόλος της θυγατρικής της Lufthansa, ανακοινώθηκε ότι θα περιλαμβάνει μόνο 76 αεροσκάφη, πέντε λιγότερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Καταργούνται επίσης οι προγραμματισμένες 200 νέες προσλήψεις στο πιλοτήριο και στην καμπίνα, καθώς και οι προαγωγές στον βαθμό του καπετάνιου.
Επιπλέον, οι νέοι πιλότοι θα λάβουν προσωρινές συμβάσεις μόνο μετά την εκπαίδευση τους.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι περικοπές είναι συνέπεια της «μαζικής ζημιάς από την τριήμερη απεργία».

  • Σχεδόν 120 πτήσεις ακυρώθηκαν στις χθες 18 Οκτωβρίου στη Γερμανία λόγω απεργίας των πιλότων της Eurowings.
  • Έως και 84 πτήσεις από τις 160 προγραμματισμένες ακυρώθηκαν στο Ντίσελντορφ, 35 πτήσεις από τις 63 ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και της Βόννης.
  • Περίπου 100 ακόμη πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα 19 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων, το σωματείο διεκδικεί 14 επιπλέον ημέρες άδειας. Η διοίκηση πρόσφερε πρόσφατα δέκα.

Σε ανοιχτή επιστολή στους εργαζόμενους η διοίκηση της εταιρείας, είπε ότι θα αποσύρει την προσφορά εάν συνεχιστεί η απεργία.
Λόγω του κόστους της απεργίας –σύμφωνα με την εταιρεία διψήφιο ποσό εκατομμυρίων την ημέρα– οι θέσεις εργασίας κινδυνεύουν.

Το σωματείο πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) επιμένει στις βελτιώσεις των συνθηκών εργασίας και θεωρεί ασήμαντη την τελευταία προσφορά του εργοδότη.