Το 2019, η Ιαπωνία “απολαμβάνει” τους υψηλότερους αριθμούς ξένων επισκεπτών, καταγράφοντας μια δεκαετή περίοδο ανάπτυξης του τουριστικού τομέα του έθνους, ενώ περισσότεροι διεθνείς ταξιδιώτες χρησιμοποιούν τους ιαπωνικούς σιδηροδρόμους από οποιοδήποτε άλλο έτος καθ ‘όλη τη διάρκεια της δεκαετίας.

Συγκεκριμένα:

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Ιαπωνία έφθασε το δωδεκάμηνο τα 2,3 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2019.

68.400 βρετανοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2019, αρκετοί για να γεμίσουν 51 αμαξοστοιχίες Shinkansen.

Η Ιαπωνία τελειώνει τη δεκαετία με τα υψηλότερα τουριστικά στατιστικά στοιχεία τα τελευταία δέκα χρόνια (πάνω από 32,5 εκατ. ξένους επισκέπτες).

Το 2019, η Ιαπωνία υποδέχθηκε 3% περισσότερους επιβάτες τρένων από ό, τι το 2018, φτάνοντας σε 25,6 εκατομμύρια.

Οι κάρτες JR Passes που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2019 διπλασιάστηκαν το προηγούμενο έτος, με 44% περισσότερους πολίτες των ΗΠΑ να αγοράζουν ένα δελτίο καθώς και 8,5% περισσότερους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ιαπωνία μεταφέρει 4,5 εκατομμύρια περισσότερους επιβάτες σιδηροδρόμων ετησίως από τους σιδηροδρόμους της Γερμανίας παρά το γεγονός ότι έχουν 28.000 λιγότερες σιδηροδρομικές διαδρομές.

Ο αριθμός των διεθνών ταξιδιωτών στην Ιαπωνία το Σεπτέμβριο του 2019 ανήλθε σε 2,3 εκατ. (Αύξηση 5,2% σε σύγκριση με το 2018).

Τα πρωτοποριακά σχέδια μεταφορών της Ιαπωνίας για το 2020

Η Ιαπωνία στοχεύει σε 40 εκατομμύρια επισκέπτες απο το εξωτερικό κατά τη διάρκεια του 2020, ενώ αναμένεται μεγάλος αριθμός παραθεριστών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αυτό το έτος θα δούμε επίσης την έναρξη των αμαξοστοιχιών Shinkansen N700S στη γραμμή Tokaido Shinkansen μεταξύ Τόκιο και Οσάκα. Η κατηγορία N700S είναι το πρώτο αναβαθμισμένο τροχαίο υλικό και έχει τη δυνατότητα να φτάσει ταχύτητες 360 χλμ / ώρα.

Ένας νέος σταθμός θα ανοίξει στη γραμμή Yamanote του Τόκιο για να εξυπηρετήσει τα γεγονότα που θα πραγματοποιούνται στην περιοχή του κόλπου του Τόκυο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο σταθμός Takanawa Gateway θα είναι η πρώτη νέα στάση στη γραμμή Yamanote για 48 χρόνια.

Επίσης, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα φιλοξενηθούν σε 100 αυτόνομα οχήματα, που σχεδιάζονται να λειτουργούν γύρω από το νέο σταθμό και τους Ολυμπιακούς χώρους. Αυτά τα αυτοκίνητα αυτο-οδήγησης θα παρέχονται από τις εθνικές αυτοκινητοβιομηχανίες Nissan και Toyota.