«Σοκ και δέος: παρά τα προγνωστικά η Μεγάλη Βρετανία ψήφισε Brexit! Καταλυτικές και απρόβλεπτες οι συνέπειες και για τον ελληνικό τουρισμό», έγραψε στο twitter ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις συνέπειες από την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πιθανές συνέπειες του Brexit για τον ελληνικό τουρισμό εντοπιζόνται στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής , σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσο .Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησε ότι, αν συνεχιστεί η υποτίμηση της αγγλικής λίρας, είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να επηρεαστεί το μέτωπο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, καθώς θα έχει αποδυναμωθεί η αγοραστική δύναμη των Βρετανών πολιτών. Μακροπρόθεσμη εκτίμηση των συνεπειών, ωστόσο δεν μπορεί να γίνει ακόμα όπως εξήγησε ο κ. Ρέτσος

Οι ενδεχόμενες συνέπειες αναμένονται για τον τουρισμό κυρίως από την επόμενη περίοδο. Για φέτος η τουριστική χρονιά αναμένεται να κινηθεί χωρίς προβλήματα , σύμφωνα με τους Έλληνες ξενοδόχους.

Σημειώνεται πως  2,5 εκατομμύρια Βρετανοί κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα . Το κόστος για μια βρετανική οικογένεια που κάνει εβδομαδιαίες διακοπές στην  Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί μέχρι και 230 στερλίνες.