Γυρίζουν την πλάτη τους στην ταξιδιωτική ασφάλιση, οι Βρετανοί και το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (FCO) “χτυπά το καμπανάκι” στους ταξιδιώτες ότι θα πλήρώσουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση ανάγκης νοσηλείας.

Σχεδόν 10 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες, το 38% ταξίδεψαν στο εξωτερικό πέρυσι χωρίς την απαραίτητη ταξιδιωτική ασφάλιση, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ)

Μπορεί στην Ελλάδα η ταξιδιωτική ασφάλιση να μην είναι θεσμός αλλά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

“Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το FCO δεν μπορεί να πληρώσει ιατρικούς λογαριασμούς εάν νοσηλευτείτε στο εξωτερικό, επισημαίνει από το FCO η Susan Crown.

Διατρέχετε τον κίνδυνο να πληρώσετε από την τσέπη σας χιλιάδες λίρες, σε ιατρικούς λογαριασμούς ταξιδεύοντας χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο”.

Οι ανασφάλιστοι ταξιδιώτες μπορεί να πληρώσουν μέχρι και 12 φορές περισσότερο για ένα νοσοκομειακό κρεβάτι στο εξωτερικό σε σύγκριση με ένα πολυτελές ξενοδοχείο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα διεξήχθη από το finder.com, το site σύγκρισης τιμών και διερεύνησε τα ποσά που θα ξοδέψουν οι ταξιδιώτες αν χρειαστεί να μείνουν όλη τη νύχτα σε νοσοκομείο στο εξωτερικό, σε σύγκριση με το μέσο κόστος ενός δωματίου σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Συγκριτικά, μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Μονακό ξεκινά από 325 λίρες, επτά φορές φθηνότερα από μια νύχτα στο νοσοκομείο με κόστος 2.583 λίρες.

Το Λουξεμβούργο είναι το δεύτερο πιο ακριβό μέρος για να αρρωστήσεις, κοστίζοντας η μία νύχτα στο νοσοκομείο 1.360 λίρες, δηλαδή 12 φορές πιο ακριβά από τη μέση τιμή ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην πόλη, το οποίο κοστίζει 117 λίρες ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Σύμφωνα με την έρευνα τα πιο ακριβά νοσοκομειακά κρεβάτια στον κόσμο είναι σε:

1. Μονακό
2. Λουξεμβούργο
3. Νορβηγία
4. Κατάρ
5. Ελβετία
6. Σαν Μαρίνο
7. Δανία
8. Ιρλανδία
9. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
10. Κάτω Χώρες