Η Δυτική Αυστραλία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της για διεθνείς επισκέπτες στις 5 Φεβρουαρίου 2022.

Η είδηση ​​ακολουθεί μια ανακοίνωση νωρίτερα αυτό το μήνα από την κυβέρνηση της WA για ένα νέο πακέτο επανασύνδεσης WA 185 εκατομμυρίων AU$ (100 εκατομμύρια £).

Το ταμείο θα βοηθήσει τον κλάδο των αερομεταφορών να αποκαταστήσει τις διεθνείς και διακρατικές υπηρεσίες που διακόπηκαν από την πανδημία, καθώς και να στοχεύσει νέα δρομολόγια.

Οι πράκτορες και οι φορείς εκμετάλλευσης του Ηνωμένου Βασιλείου θα επωφεληθούν επίσης από πρόσθετες επενδύσεις μάρκετινγκ, βοηθώντας τους να μάθουν για νέες εξελίξεις και ασφαλείς κρατήσεις.

Όταν τα σύνορα ανοίξουν ξανά στις 5 Φεβρουαρίου, οι ακόλουθες ομάδες θα μπορούν να εισέλθουν στην WA χωρίς καραντίνα: εμβολιασμένα μέλη της άμεσης οικογένειας ενηλίκων Αυστραλών πολιτών και μόνιμων κατοίκων και εμβολιασμένοι εργαζόμενοι παραθεριστές.

Όλοι οι επισκέπτες στο WA θα πρέπει να επιστρέψουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση, εντός 48 ωρών από την άφιξη στο WA και την έκτη ημέρα.

Αυτές οι ενδιάμεσες ρυθμίσεις δοκιμών θα υπόκεινται σε συνεχή επανεξέταση.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια να επιτραπεί η είσοδος σε εμβολιασμένους ειδικευμένους μετανάστες, διεθνείς φοιτητές και κατόχους βίζας εργασίας από την 1η Δεκεμβρίου, πριν αναστείλει τη μετακίνηση έως τις 15 Δεκεμβρίου λόγω της εμφάνισης της παραλλαγής Omicron.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Visit Victoria, Brendan McClements, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει πολιτική επιθυμία να ανοίξει ξανά και μια εμπορική λογική για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού σε τομείς συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας.

Είπε ότι υπάρχει «αυξανόμενος συγχρονισμός» μεταξύ των κυβερνήσεων της Βικτώριας, της Νέας Νότιας Ουαλίας και των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων σχετικά με την επαναλειτουργία και τα απαιτούμενα πρωτόκολλα Covid-19.