elia1002Το ελληνικό ελαιόλαδο και το κρασί θα προβληθούν ταυτόχρονα μέσα από την 6η Ελαιοτεχνία και το 12ο Οινόραμα, δύο εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν από 7 έως 10 Μαρτίου 2014 στο κτίριο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τυποποίηση ελαιολάδου, την παραγωγή κρασιού, την συσκευασία, τα ελαιοκομικά και ελαιουργικά μηχανήματα, τα οινοποιητικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, φέτος έχει προγραμματιστεί δυναμική επικοινωνία με όλες τις περιφέρειες και τα επιμελητήρια για συμμετοχή των μικροπαραγωγών του κάθε νομού.

Συγχρόνως θα πραγματοποιηθεί και ο 6ος ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2014- διαγωνισμός Ελαιολάδου με στόχο την προβολή του ελαιολάδου και της ελιάς.

Ο διαγωνισμός 6ο ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2014 θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), ενώ το δεύτερο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).