Γευστικές προτάσεις εμπνευσμένες από έργα τέχνης και πολιτισμού παρουσιάζει το Thessaloniki Food Festival μέσα από την πρωτότυπη δράση Yummy Museum, συνδέοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης με τη γευστική της παράδοση. 

Βασική ιδέα της δράσης είναι ότι, κάθε μουσείο, μια συλλογή, ένας πίνακας, ένα έκθεμα έχει κάτι να μας πει και να μας προτείνει. Ως επέκταση του θέματος παρουσιάζεται μία γευστική πρόταση που αποτελείται από ένα πιάτο και ένα ποτό. Η γευστική πρόταση σχετίζεται με το θέμα του έργου και την κοινωνική του διάσταση. Το περιεχόμενο, η αισθητική, ο τόπος, ο χρόνος δημιουργούν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται και η γευστική προσέγγιση.

Κύβοι γαλοπούλας με σως μαύρης μπύρας, φάβα με οσομπούκο, πατάτες σκαφάκι με τρίμμα αυγοτάραχου, είναι ορισμένες απ τις εμπνεύσεις των δημιουργικών σεφ που προέκυψαν μέσα από συλλογές χαρακτικών, από κουστούμια και σκηνικά μιας όπερας, τους πίνακες Ρώσικης πρωτοπορίας, τα ταφικά ευρήματα είκοσι τριών αιώνων και πήλινα σκεύη της εποχής του Βυζαντίου.

Ένας από τους στόχους της πρότασης είναι να ενισχυθεί η εξωστρέφεια μουσείων και πινακοθηκών, έτσι όπως η σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση επιβάλλει. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται το βάθος και οι καταγωγές αυτής της μαγείας που με τρεις λέξεις περιγράφεται ως «θεσσαλονικιώτικη γευστική παράδοση».

Οι γεύσεις των μουσείων προσφέρονται στους χώρους εστίασης(καφέ-ρεστωράν)των κτιριακών τους συγκροτημάτων με συγκεκριμένη και προκαθορισμένη τιμή/μενού.

Από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2013 τα πιάτα της τέχνης προσφέρονται στα:
 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
 Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
 Αρχαιολογικό Μουσείο
 Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
 Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης