Οι παγκόσμιες απώλειες θέσεων εργασίας από την κρίση Covid-19 θα μπορούσαν να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια, με την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ να αναμένεται να δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς αυτές οι χώρες θα χάσουν σχεδόν 40 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Τα ταξίδια και ο τουρισμός αποτελούν σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, με τις τιμές της αγοράς να υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια δολάρια. Το 2019, οι αγορές αντιπροσώπευαν το 10,4% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) και σχεδόν το 10% των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το LearnBonds.

Με κυβερνήσεις και αξιωματούχους υγείας να προειδοποιούν τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους, για πρώτη φορά στην ιστορία, η παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία σταμάτησε εντελώς να κινείται. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις αγορές έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, αναγκάζοντάς τις να μειώσουν τα έξοδα τους, ακόμη και τους εργαζομένους.

Ως η πιο πληγείσα περιοχή στον κόσμο, η Ασία θα μπορούσε να χάσει έως και 63,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Η Ευρώπη κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 13 εκατομμύρια πιθανές απώλειες.

Η Βόρεια Αμερική, η Αφρική και η Λατινική Αμερική ακολουθούν με 8,2 εκατομμύρια, 7,6 εκατομμύρια και 4,7 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι η Μέση Ανατολή και η Καραϊβική προβλέπεται να αντιμετωπίσουν τη χαμηλότερη απώλεια στην απασχόληση , με 2,6 εκατομμύρια και 1,2 εκατομμύρια χαμένους εργαζόμενους.

Η βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού της Κίνας πρόκειται να χάσει τους περισσότερους υπαλλήλους. Πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, η Κίνα απαρίθμησε περισσότερες από 29 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στους δύο τομείς.

Με πιθανή απώλεια 9 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας ή το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού χώρων εργασίας το 2019, η Ινδία κατατάσσεται ως η δεύτερη χώρα που πλήττεται περισσότερο στον κόσμο.

Ως μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές παγκοσμίως, οι ΗΠΑ αναμένεται επίσης να παρουσιάσουν μια τεράστια απώλεια απασχόλησης εργαζομένων.

Το 2019, η χώρα απασχολούσε περισσότερα από 5,9 εκατομμύρια άτομα στον κλάδο. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός αναμένεται να μειωθεί κατά 80%, με περισσότερες από 4,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας , ανέφερε η έρευνα.