Για δύο αγωνιστικές το γνωστό λιοντάρι-έμβλημα της Πρέμιερ Λιγκ είχε ένα περίγραμμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ δίπλα του εμφανιζόταν ένα ξεκάθαρο μότο: «Αυτό το άθλημα είναι για όλους».

Αυτό έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Rainbow Laces» (πολύχρωμα κορδόνια), την οποία τρέχει η φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall που πολεμά για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων και την εξάλειψη της ομοφοβίας.

Οι διακρίσεις δεν έχουν θέση πουθενά, ούτε μέσα στα γήπεδα και αυτό το ηχηρό μήνυμα υποστηρίζει ολόκληρο το αγγλικό πρωτάθλημα.

Έτσι, από τις 3 έως τις 9 Δεκεμβρίου οι αθλητές φορούσαν κορδόνια με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και οι αρχηγοί των ομάδων είχαν πολύχρωμα περιβραχιόνια. Στα γήπεδα τοποθετήθηκαν σημαίες, πολύχρωμα σταντ για τις μπάλες και πολλά άλλα στοιχεία που «βάφτηκαν» με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

«Η υποστήριξη του Rainbow Laces δείχνει την απόλυτη δέσμευση μας στην ένταξη των ΛΟΑΤ στο ποδόσφαιρο και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Εμείς σα διεύθυνση και οι αθλητικοί σύλλογοι προωθούμε την ένταξη ΛΟΑΤ εντός και εκτός γηπέδων, από το προσωπικό μας, μέχρι τους συμμετέχοντες στα κοινωνικά μας προγράμματα και τους φιλάθλους μας. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους». Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Πρέμιερ Λιγκ Ρίτσαρντ Μάστερς και το μήνυμα που δόθηκε εντός γηπέδων ήταν αρκετά σαφές.

Ποδόσφαιρο χωρίς διακρίσεις υπόσχεται λοιπόν η Πρέμιερ Λιγκ, η οποία θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα πρωταθλήματα παγκοσμίως.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι φίλαθλοι που ταξιδεύουν στην Αγγλία για να παρακολουθήσουν αγώνες και μια τέτοια στάση από μέρους της διοργάνωσης δίνει μεγάλη δημοτικότητα και απήχηση στο ζήτημα.

Η τεράστια προσέλευση των φιλάθλων που κατακλύζουν τα αγγλικά γήπεδα, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση τέτοιων κοινωνικών μηνυμάτων, ώστε ο χώρος του αθλητισμού να απαλλαγεί από διακρίσεις οποιοδήποτε είδους.

Αυτή τη στιγμή η Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται περίπου στη μέση της σεζόν, έχοντας ολοκληρωθεί ήδη 17 αγώνες.

Στην κορυφή της βαθμολογίας δεσπόζει η Λίβερπουλ, έχοντας 10 πόντους διαφορά από τη 2η Λέστερ Σίτι.

Κορυφαίο φαβορί δείχνει το στοίχημα Πρεμιέρ Λιγκ της bwin τη Λίβερπουλ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Τα τελευταία 2 χρόνια νικήτρια του αγγλικού πρωταθλήματος είναι η Μάντσεστερ Σίτι, όμως φέτος φαίνεται πως έφτασε η στιγμή οι «κόκκινοι» να πανηγυρίσουν ξανά ένα κύπελλο, που έχουν να πάρουν από το 1990.

Η Λίβερπουλ, κατέχοντας 18 πρωταθλήματα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγγλικούς συλλόγους και βρίσκεται στη 2η θέση των ομάδων με τους περισσότερους τίτλους μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει 20.

Προς το παρόν φέτος έχει ένα εντυπωσιακό σερί, καθώς παραμένει αήττητη σε 17 αγώνες. Έχοντας σημειώσει 16 νίκες και μία μόλις ισοπαλία, έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει.